Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-05-08@09:25:38 GMT

ورزش مهم‌ترین روش درمان غیردارویی فشارخون

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۳۳۶۱

ورزش مهم‌ترین روش درمان غیردارویی فشارخون

مهم‌ترین و موثرترین درمان غیردارویی فشارخون، افزایش فعالیت‌بدنی و انجام ورزش روزانه است. به گزارش ایسنا، فشارخون در نتیجه افزایش فشار بیش از حد طبیعی جریان خون بر دیواره شریان ها ایجاد می شود و اگر به طور دائم بالاتر ازحد طبیعی باشد به آن فشارخون بالا می گویند.

فشار خون را در افراد بزرگسال به چند دسته تقسیم کرده اند؛ فشار خون طبیعی در یک فرد سالم و در حال استراحت کمتر ۱۲۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۰  میلی متر جیوه است و پیش فشار خون بالا به معنای فشار فیستول بین ۱۲۰ تا ۱۳۹ یا فشار دیاستول ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه است. همچنین فشارخون بالا درجه ۱ به معنای فشار فیستول بین ۱۴۰ تا ۱۵۹ یا دیاستول ۵۰ تا ۹۹ میلی متر جیوه است و فشارخون بالا درجه ۲ به معنای فشار فیستول ۱۶۰ میلی مترجیوه یا فشار دیاستول ۱۰۰ میلی متر جیوه و بالاتر است.

انواع فشار خون نیز شامل فشار خون اولیه و ثانویه است؛ فشارخون اولیه علت نامشخص دارد و عواملی مانند سن بالا، مصرف زیاد نمک، چاقی، دیابت، وراثت، چربی خون، مصرف دخانیات و الکل در آن موثر است. فشار خون ثانویه نیز عامل اصلی تغییر در ترشح هورمون ها یا عملکرد کلیه ها و غددفوق کلیوی است که با درمان عامل می‌توان بیماری را به طور قطعی درمان کرد.

فشار خون اولیه می تواند صدمات جبران ناپذیری بر اندام هایی همچون مغز، چشم، کلیه و قلب ایجاد کند. گاهی علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تاری و اختلال دید، تپش قلب، تنگی نفس و درد قفسه سینه هنگام فعالیت را می تواند به دنبال داشته باشد و اگر فشار خون بیش از حد افزایش یابد، بیمار تا حد اغما پیش می رود.

درمان فشار خون به صورت دارویی و غیردارویی امکان پذیر است. درمان دارویی بنا به تصمیم پزشک، میزان فشار خون و دلایل به وجود آمدن آن، بعد از بررسی دارویی مناسب، شروع خواهد شد. درمان غیر دارویی نیز شامل تغییر در شیوه زندگی است و شامل تغییر الگوی تغذیه ای با کاهش مصرف چربی و جایگزین کردن روغن مایع به جای روغن جامد، مصرف سبزیجات و میوه، کاهش نمک و غذاهای شور، پخت غذا به روش بخارپز و پرهیز از سرخ کردن، ‌ ترک مصرف الکل و دخانیات و کاهش وزن می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی عزت کازرونی نژاد، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، ‌ آمده است: مهم ترین و موثرترین درمان غیردارویی فشارخون افزایش فعالیت بدنی و انجام ورزش روزانه است و بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت، ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط حداقل ۵ بار در روز، درمان بسیارموثر در فشارخون تلقی می‌شود و بهتر است ورزش بیماران دارای فشارخون زیر نظر پزشک و مراکز ورزشی تخصصی انجام شود.

انتهای پیام

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: ورزش فشار خون فعالیت بدنی علم ورزش فشار خون فعالیت بدنی ورزش میلی متر جیوه فشار خون خون بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها