Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@11:45:25 GMT

اگر فشار خون دارید، دارچین مصرف کنید

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۶۷۴۰

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین اختلالات دهه‌های اخیر است، گفت: دارچین با بهبود گردش خون و رساندن خون از مرکز بدن به پوست در تنظیم فشار خون نقش دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعیده ممتاز درخصوص بیماری فشارخون، اظهار کرد: میزان فشار خون برای بیماران مبتلا به فشار خون مرحله یک (stage 1 hypertension) به این صورت تعریف شده است: فشار خون سیستولی ۱۴۰-۱۵۹ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک  ۹۰-۹۹ میلی متر جیوه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده است که تعداد مبتلایان به فشار خون بالا در کشور آمریکا در بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸، حدود ۱۱۵ میلیون نفر بوده است. همچنین، مطالعات نشان داده‌اند در بیمارانی که سطوح فشار خون آنها کنترل شده است، میزان مرگ و میر و سکته مغزی به میزان قابل توجهی کمتر است، اما بسیاری از مبتلایان به فشار خون، به درمان با داروهای شیمیایی به خوبی پاسخ نمی‌دهند. از طرف دیگر، بسیاری از بیماران از عوارض جانبی این داروها گله‌مند هستند؛ از جمله نوسان فشار خون، کاهش میل جنسی و سردرد.

ممتاز در ادامه خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده‌اند که عدم درمان مناسب فشار خون و بروز عوارض جانبی به دنبال مصرف داروهای شیمیایی کاهنده فشار خون، باعث کاهش یا قطع مصرف این داروها از سمت بیماران می‌شود. بنابراین، بسیاری از مطالعات استفاده از داروهای گیاهی بعنوان درمان کمکی برای فشار خون بالا را پیشنهاد می‌کنند. در طبیعت، ترکیبات گیاهی بی‌شماری وجود دارند که در درمان فشار خون بالا مؤثر هستند، از جمله دارچین.

این عضو هیات علمی افزود: دارچین با نام علمی "Cinnamon" از گذشته‌های دور توسط فرهنگ‌های مختلف بدلیل کاربردهای درمانی‌اش مورد استفاده قرار گرفته است و دو گونه اصلی دارچین، خواص ضد توموری و آنتی اکسیدانی دارند. به طور کلی، مواد شیمیایی اصلی گزارش شده در دارچین شامل کومارین (Coumarin)، سینامیک اسید (Cinnamic acid)، اوژنول (Eugenol) و سینامالدئید (Cinnamaldehyde) هستند که به خواص دارویی دارچین کمک می‌کنند.

وی یادآور شد: یک کارآزمایی بالینی گزارش داده است که تجویز ۱۶ هفته‌ای ۳ گرم دارچین در روز به افراد مبتلا به سندرم متابولیک، منجر به کاهش قابل توجه فشار خون می‌شود. مطالعه دیگری گزارش داده است که تجویز ۱۲ هفته‌ای دارچین در بیماران مبتلا به دیابت باعث کاهش معنادار فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می‌شود.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: هنوز مکانیسم مولکولی دارچین در درمان فشار خون مشخص نشده، اما مطالعات قبلی برخی از مکانیسم‌های پیشنهادی را عنوان کرده‌اند؛ همچون مهار فعالیت آنزیم‌های دخیل در متابولیسم کربوهیدرات، تحریک جذب سلولی گلوکز، تحریک سنتز گلیکوژن، تحریک آزادسازی انسولین و تقویت فعالیت گیرنده انسولین، کاهش سطح کلسترول و افزایش عملکرد آنزیم‌های آنتی اکسیدانی.

مطالعات قبلی گزارش کرده‌اند که دارچین با بهبود گردش خون و رساندن خون از مرکز بدن به پوست در تنظیم فشار خون نقش دارد. همچنین، دارچین از طریق اتساع عروق محیطی باعث بهبود فشار خون بالا می‌شود. با توجه به یافته‌های ذکر شده، دارچین می‌تواند بعنوان گزینه درمانی کمکی برای بهبود فشار خون بالا استفاده شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فشار خون بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!

بهار معینی، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آن ها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟