Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشار خون کنترل نشده در افراد سالمند میتواند خطرات جدی را برای او به دنبال داشته باشد،همانطور که میدانید فشار خون شخصی اگر بیش از اندازه بالا برود احتمال بروز انواع مختلف سکته های قلبی و عروقی وجود خواهد داشت.

گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو_

پرستاری از سالمند مبتلا به فشار خون

فشار خون کنترل نشده در افراد سالمند میتواند خطرات جدی را برای او به دنبال داشته باشد،همانطور که میدانید فشار خون شخصی اگر بیش از اندازه بالا برود احتمال بروز انواع مختلف سکته های قلبی و عروقی وجود خواهد داشت و در صورت پایین بودن بیش از حد فشار خون شخص ممکن است غش کند و یا حتی به کما برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در چنین شرایطی حضور یک پرستار سالمند کارآزموده جهت نگهداری و مراقبت از فرد مسن مبتلا به فشار خون و کنترل پی در پی فشار خون او  الزامی میباشد.

حضور پرستار برای مراقبت از سالمند ریسک خطرات ناشی از نوسانات فشار خون را کاهش میدهد زیرا در این صورت همیشه شخصی در کنار او حضور دارد تا به طور مرتب فشارش را اندازه گیری و کنترل نماید و در صورت مشاهده رنج بالا و یا پایین فشار خون سالمند آن را در اختیار پزشک متخصص او قرار دهد. با حضور پرستار سالمند در منزل دیگر لازم نیست سالمند شما برای هر اموری به بیمارستان مراجعه نماید.

فشار خون چیست ؟

هنگامی که قلب خون را از طریق رگ ها به سرتاسر بدن پمپاژ میکند نیرویی بر دیواره رگ ها وارد میشود به آن نیرو فشار خون گفته میشود و‌از آنجایی که در افراد مسن در اثر بالا رفتن سنشان خطر ابتلا به افزایش و کاهش فشار خون بیشتر میشود بنابراین حتما باید آن را کنترل نمایند. فشار خون در سالمند خطری است که سلامتی این عزیزان را تهدید میکند و مراقبین می بایستی که نکات لازم و کافی را در این رابط بدانند، برای مطالعه بیشتر در رابط با بیماری فشار خون سالمند می توانید به مقاله مربوط به آن مراجه کنید.

نحوه اندازه گیری صحیح فشار خون

معمولا اندازه فشار خون نرمال برای افراد سالم ۸ به روی ۱۲ میباشد که این عدد بر روی دستگاه های مخصوص فشار سنج به صورت کسری نمایش داده میشود که به عددی که بالای کسر نمایش داده میشود فشار سیستولی و به فشاری که پایین  کسر نمایش داده میشود فشار دیاستولی نام دارد.

 

عوامل موثر در افزایش فشار خون در سالمندان

یکی از عوامل شایع که باعث افزایش فشار خون در سالمندان میشود افزایش سن میباشد زیرا با بالا رفتن سن عروق خونی بسته تر شده و عبور جریان خون از آنها دشوارتر میشود در نتیجه این اتفاق منجر به بالا رفتن فشار خون خواهد شد.

مهم ترین عاملی که بر روی افزایش فشار خون تاثیرگذار میباشد اضافه وزن میباشد در صورتی که شخص سالمندی دارای اضافه وزن باشد  عملکرد پمپاژ خون از طرف قبل به کل بدن دچار مشکل شده در نتیجه فشار خون افزایش خواهد داشت.

سالمندان مبتلا به برخی بیماری های زمینه ای از جمله دیابت ،یا بیماری های کلیوی، بیشتر از سایر افراد در معرض افزایش فشار خون قرار دارند.

یکی دیگر از عوامل مهم تاثیرگذار در افزایش فشار خون سابقه خانوادگی و ژنتیک میباشد افرادی که در خانواده خود سابقه فشار خون بالا را دارند نیز ممکن است خود دچار افزایش فشار خون شوند.

نژاد افراد نیز در دارا بودن فشار خون بالا موثر میباشد به عنوان مثال در میان افراد سیاه پوست درصد بیشتری از ابتلا به فشار خون مشاهده شده است نسبت به افراد سفید پوست.

عوامل مهمی مانند عدم رعایت رژیم غذایی سالم،عدم داشتن تحرک کافی، استعمال دخانیات نیز ریسک ابتلا به فشارخون را افزایش خواهد داد.

عوامل موثر در افت فشار خون در سالمندان

درمقابل افرادی که فشار خون بالایی دارند افرادی هم هستند که فشار خون پایینی دارند و از مشکل افت فشار خون رنج‌میبرند.

عواملی چون نداشتن تحرک کافی و استراحت طولانی مدت ، کم آبی بدن ،بلند شدن و یا نشستن به صورت ناگهانی که شایع ترین علت افت فشار خون در سالمندان میباشد ، افت فشار بعد از خوردن غذا که بیشتر در سالمندان مشاهده می‌شود، مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی و داروهای مربوط به بیماری پارکینسون و‌همچنین ابتلا به برخی بیماری ها نظیر پارکینسون ،دیابت و....  از عوامل مهم و تاثیرگذار در کاهش فشار خون در سالمندان می باشند که به طور چشمگیری شیوع پیدا کرده اند.

انواع فشار خون بالا و خطرات آن

فشار خون بالا به مویرگ های مغزی به ویژه در بخش های مربوط به شناخت و حافظه آسیب وارد می کند و خطر ابتلا به زوال عقل و انواع آلزایمر را به صورت چشمگیری افزایش می دهد. بیماری های قلبی عروقی همچنین با تاثیرات منفی خود بر سلامت روان، موجب بروز استرس و اضطراب در سالمندان می شود. از سوی دیگر استرس و اضطراب باعث افزایش فشار خون و بروز عوارض آن می شود.

معمولا فشار خون بالا دو نوع دارد:

نوع اول آن مربوط به افرادی است که بی هیچ دلیل خاصی فشار خون بالایی دارند و این نوع فشار خون بالا به مرور زمان و بعد از گذشت سالیان متوالی در شخص ایحاد میشود و اصطلاحا فشارخون اولیه یا ضروری نام دارد‌.

نوع دوم نیز در اثر بیماری های زمینه ای شخص و به طور ناگهانی پیش می آید که اصطلاحا به آن فشار خون ثانویه میگویند بیماری هایی چون مشکلات کلیوی،تومور غده آدرنال،برخی نواقص مادرزادی،برخی از دارو های ضدبارداری و مسکن ها و... در ایجاد نوع دوم فشار خون بالا تاثیرگذار میباشند.

وظایف پرستار سالمند مبتلا به فشار خون

خدمات و وظایف پرستاری که از سالمند مبتلا به بیماری  فشارخون در منزل نگهداری میکند به شرح زیرمیباشد:

اندازه گیری پی در پی فشار خون شخص سالمند با دستگاه های فشار سنج خانگی تجویز و تزریق به موقع داروها به فرد مسن مبتلا به فشار خون استفاده از برنامه غذایی سالم و مغذی جهت طبخ غذای سالمند تشویق سالمند به انجام فعالیت های ورزشی روزانه بنا به تجویز پزشک متخصص او ارائه گزارشات روزانه از نوسانات فشار خون بیمار و اعلام هرگونه تغییرات در صورت مشاهده در فشارخون شخص سالمند به پزشک معالج او رسیدگی به نظافت سالمند و وقت گذاشتن برای تفریحات او و در صورت نیاز بیرون بردن سالمند با رعایت نکات ایمنی

 

هزینه نگهداری سالمند مبتلا به فشار خون چقدر است؟

نگهداری سالمند مبتلا به فشار خون بالا یا پایین بسته به خدماتی که قرار است توسط پرستار او ارائه شود و همچنین مدت زمان این پرستاری تعیین خواهد شد شما میتوانید به صورت ساعتی، روزانه، شبانه روزی درخواست استخدام پرستار متخصص برای مراقبت از سالمند خود را داشته باشید.

اعزام پرستار جهت نگهداری از سالمند مبتلا به فشارخون در تهران

 شما میتوایند با مراجعه به سایت رسمی ما salamateaval.com  به صورت آنلاین فرم درخواستی خود جهت اعزام پرستار به منزلتان به منظور نگهداری سالمند خود با بیماری زمینه ای خاص برای ما ارسال نمایید تا ما در اسرع وقت با بهره گیری از کادر مجرب موسسه پرستارانی متخصص متناسب با درخواست شما و بیماری سالمندتان به محل زندگی شما در تهران اعزام نماییم تا  با خیالی آسوده مراقبت از سالمندتان را به او بسپارید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشدذ تا اطلاعات کافی در اختیارتان قرار دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فشار خون پرستار سالمند فشار خون در سالمندان افزایش فشار خون فشار خون بالا بیماری ها افت فشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به پوشش بیمه‌ای هزینه های دندانپزشکی، گفت: در هیچ کجای دنیا، دولت بیماری هایی که زندگی مردم را به خطر نمی اندازد را پوشش نمی‌دهد و ابتدا به سراغ بیماری های خاص می رود در حالی که ما هنوز در پوشش بیماری های خاص مانده ایم.

به گزارش شفقنا؛ مسعود پزشکیان در خصوص وضعیت هزینه های دندانپزشکی، اظهار داشت: قدم اول برای مردم درحوزه دندانپزشکی، پیشگیری است و اگر پیشگیری نشود، هزینه های سنگین را برای مردم و جامعه تحمیل می کند؛ بنابراین اگر بتوانیم در قدم اول مسایل پیشگیری و آموزش را در جامعه به همه کسانی که در خطر مشکلات دندانی هستند ارائه دهیم، می تواند مشکل ما را حل کند.

وی ادامه داد: دولت باید وضعیت بیمه‌ای را اصلاح کند چراکه نه تنها برای درمان‌هایی مثل دندانپزشکی، بلکه در درمان بیماری های  خاص و سرطانی هم مانده‌ است. در هیچ کجای دنیا، دولت بیماری هایی که زندگی مردم را به خطر نمی اندازد را پوشش نمی‌دهد و ابتدا به سراغ بیماری های خاص می رود در حالی که ما هنوز در پوشش بیماری های خاص مانده ایم.

آقای پزشکیان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پوشش بیمه ای بیماران سرطانی گفت: دولت قرار بود ۱۰ درصد خالص هدفمندی را برای بیماران صعب العلاج هزینه کند اما این کار را هم نکردند؛ درحالی که قانون و منبع برای این مساله وجود دارد اما دولت اجرا نمی کند.

وی در خصوص تامین داروهای بیماران سرطانی اظهار داشت: مشکل تولید ما، نبود منابع برای تامین نیاز است؛ شرکت‌های دارویی، دارو تولید می کنند اما دولت پول آنها را نمی دهد؛ لذا برای تولید با مشکل مواجه هستند؛ دولت به مجموعه شرکت های دارویی، نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که رقم کمی نیست. ما جلساتی در این خصوص داشتیم و گزارشی هم در صحن در مورد کمبود و گرانی دارو ارائه شد اما نمایندگان مجلس با ارسال گزارش دارویی کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کردند که نباید این مخالفت صورت می گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری